Rigips Plus 20kg

3 010 Ft 4 130 Ft

Extra fehér, univerzális felületkiegyenlítő
0-10 mm vastagságig


Új csomagolás!

A Rimano Plus A termékek, először Magyarországon, hordfüllel kerülnek forgalomba, hogy a zsákok elkerülhetetlen kézi pakolását és hordását megkönnyítsék az Ön számára.


Termék: Gipszbázisú felületkiegyenlítő portermék beltéri felhasználásra.

Összetétel: Gyárilag előállított, finom szemcsés száraz gipszkeverék kötés- és tapadásjavító adalékokkal.

Alkalmazási terület:

Tökéletesen alkalmazható tégla-, beton-, Ytong falak, új vagy felújítandó mész-cement vakolatú fal- és mennyezetfelületek repedéseinek, egyenetlenségeinek kitöltésére és megszüntetésére.
A Rimano Plus 1–10 mm vastagságig felhordható az alapfelülettől függően. Önálló felületképzésre is alkalmas, a felületet enyhén vízzel permetezzük és glettvassal lesimítjuk a megadott kötési időn belül.
Csak olyan helyiségekben használható, ahol a páratartalom normál mértékű.
Gipszkarton lapok felületi glettelésére
Nem alkalmas:
Gipszkarton lapok illesztéseinek hézagolására nem alkalmas, ahhoz a Rigips Vario, Super és Glettmester termékek használandóak.

Előnyei:

Extra fehérség, ami tökéletes felület festéshez, így gazdaságos festékfelhasználást tesz lehetővé.
Bedolgozhatósági idő: 60–90 perc
Festhető és tapétázható
Széleskörű felhasználhatóság
Jó tapadás
Repedés- és zsugorodásmentes felület
Könnyű és egyszerű bekeverés

Kiszerelés:

20 kg, 5 kg

Felhasználási javaslatok

Alap előkészítés: A megmunkálandó felületről a laza, porózus részeket, valamint a port és bármi egyéb szennyeződést távolítsuk el, hogy az alapfelület tiszta és szilárd legyen. Anyagfelhasználás előtt a felületet enyhén nedvesítsük be. A betonfelületen való felhasználás előtt RI-Kombi kontakt kötőhíd alkalmazása javasolt.

Bekeverés: A szükséges vízmennyiséget öntsük tiszta edénybe (1 rész vízhez 2 rész gipszpor keverék). Javasoljuk, hogy a poranyagot már a zsákban előzetesen lazítsuk fel kézzel. A vízbe szórjuk bele lassan és egyenletesen a megfelelő mennyiségű Rimano Plus terméket, amíg a felszínen csak kevés víz látható. Kb. 5 perc beszívódási idő után kézzel vagy keverőszárral csomómentes, krémes pasztává keverjük. A képlékenység változtatható vízmennyiség hozzáadásával. A keverés befejezése után már ne adjunk hozzá gipszkeveréket vagy más idegen anyagot. Ne keverjünk be több anyagot, mint ami 1,5 órán belül felhasználható.

1 kg Rimano Plus bekeverésével 1,5 kg, felhasználásra kész felületkiegyenlítő masszát kapunk.

Anyagszükséglet: 0,95 kg/m2/ mm

Víz / poranyag arány = 1:2

Hasznos tanácsok: Dübel vagy tipli az anyag teljes szilárdulása után, 24 óra elteltével terhelhető. Kiváló alapfelület festés és tapétázás számára. Festéshez minden, a kereskedelemben kapható festék alkalmazható, kivétel vízüvegfesték. A bedolgozáshoz mindig használjuk tiszta szerszámokat és edényeket. A megkezdett zsákokat visszazártan tároljuk és 3 hónapon belül használjuk fel. Az erre vonatkozó előírásokat és szabványokat be kell tartani. Alkalmazása nem ajánlott 5°C alatti hőmérséklet esetén. Fedett, nedvességtől védett helyen tároljuk. A papírcsomagolás újrahasznosítható a teljes kiürítés után.
Video